top of page

Induver en clover slaan de handen in elkaar om samen een versnelling hoger te schakelen als
dé toonaangevende verzekeringsmakelaar in België. 

Formaat 45 clover - induver gr-ro_edited.jpg

Induver en Clover, twee vooraanstaande onafhankelijke verzekeringsmakelaars in België, kondigen vandaag aan dat ze de krachten bundelen. Hg, een leidende investeerder in Europese en trans-Atlantische B2B software- en servicebedrijven, komt aan boord als ondersteunende aandeelhouder.

 

Induver werd in 1990 boven de doopvont gehouden door drie families en is vandaag een solide verzekeringsmakelaar met commerciële en corporate klanten over het hele land. Clover werd opgericht in 2019 door de vijfde generatie makelaars uit familiebedrijf Claes Verzekeringen en breidde onmiddellijk en razendsnel uit tot een prominent expert in B2B- en gespecialiseerde verzekeringsproducten.
 

Samen zullen beide bedrijven een uiterst complementair aanbod kunnen voorleggen dat het beste van Induvers vooraanstaande positionering en technische capaciteiten combineert met de ondernemersdrive en gespecialiseerde knowhow van Clover.

De gezamenlijke ambities om een platform uit te bouwen waar ook andere ondernemende verzekeringsmakelaars hun toekomst kunnen zien, maakten de fusie mogelijk. Zowel de geografische complementariteit als de gelijke bedrijfswaarden maakt ze dan weer uniek. Zo geloven beide teams dat de best mogelijke werkplek voor hun talent, de best mogelijke service biedt voor hun klanten! Wat de opbouw van het platform betreft, is het laatste nog niet gezegd.

 

Alle huidige founder-aandeelhouders blijven aan boord om de groep samen te leiden. Marc Van Nuland vervoegt hen als voorzitter van de raad van bestuur en brengt zo meer dan 30 jaar ervaring aan de top van de verzekeringswereld in de Benelux mee.

 

Seppe Sijmons, Reinhilde Van Driessen, Mieke Verstraeten, Sjarel De Bondt en Philip Vanstiphout (induver): "We zijn verheugd om samen met het indrukwekkende Clover-team een uitzonderlijk en hoogstaand aanbod voor onze klanten uit te mogen bouwen. Voeg daar Hg’s enorme ervaring in het verzekeringswezen - in het bijzonder op vlak van digitalisering - en Marcs kennis en autoriteit aan toe, en dan weet je dat we ons in een ideale positie bevinden om verder te groeien, organisch en door slimme overnames.”

Viktor Roelandt, Laurent Claes en Olivier Claes (clover): “We voelden onmiddellijk de raakvlakken en zagen al snel een gedeelde visie tussen Clover en Induver, en de gesprekken van de afgelopen maanden bevestigden dit alleen maar. Onze verenigde ambities zullen het nieuwe bedrijf naar nieuwe hoogtes stuwen, waarbij ook de steun van Hg meer dan welgekomen is om onze zogenaamde broker-owned & broker-led expansiestrategie voort te zetten en het momentum ten volle te benutten. Bovendien kijken we enorm uit naar de mogelijkheden die het samensmelten van twee straffe, Belgische teams met zich mee zal brengen.

Joris Van Gool en Bernd Tahon (Hg): “We zijn enthousiast om deel uit te maken van dit bijzondere moment tussen twee kwaliteitsvolle bedrijven met een uitstekende reputatie. En die kwaliteit zal enkel nog maar stijgen wanneer beide teams hun sterke technische, commerciële en M&A capaciteiten zullen combineren. Daarom kijken we uit naar hoe dit partnership de komende jaren verder zal groeien, als deel van Hg’s sterk ontplooide activiteiten in de Benelux.

 

Over induver en clover

 

Induver is een toonaangevende constante in de Belgische corporate makelaarswereld sinds 1990. Al meer dan drie decennia wordt het gekende familiebedrijf door dezelfde families geleid, waarbij het leveren van topkwaliteit de rode draad doorheen haar bestaan vormt.

 

Clover werd opgericht in 2019 door de vijfde generatie van makelaarskantoor Claes Verzekeringen, als nieuw hoofdstuk van het familiebedrijf. Een doorgedreven focus op innovatieve producten en services bracht een indrukwekkende groei met zich mee, en zo evolueerde het bedrijf naar een breder aanbod van corporate services in heel wat specialisaties en niche sectoren.


Over Hg

 

Hg bouwt mee aan invloedrijke ondernemingen met oplossingen rond workflow services of software toepassingen die de werkplek verbeteren. Het bedrijf heeft een uitgebreide ervaring in verzekeringen en kan steunen op een operationeel team van wereldklasse om ondernemers bij te staan in het upscalen van hun bedrijf. Hierbij focust Hg op het bouwen van ondernemingen die sterk en solide zijn, en een waardevolle oplossing bieden aan hun klanten.


Hg heeft een uitgebreid Europees netwerk en een sterke aanwezigheid in Noord-Amerika, met 400 medewerkers, €60 miljard aan kapitaal in beheer, en een portfolio van meer dan 50 bedrijven. Meer info is te vinden op www.hgcaptial.com

bottom of page