top of page
Induver intensely involved.png
Logo_CLOVER_CMYK_Black_HR.jpg
GROUP-CLAEYS-INURANCE_logo_rgb-pos (1) (002).png
BAMPS-LAEVERS LOGO_KLEUR.jpg

Induver, clover, Group Claeys en Bamps-Laevers slaan de handen in elkaar.

De Vlaamse verzekeringsmakelaars induver, clover, Group Claeys en Bamps-Laevers Verzekeringen slaan de handen in elkaar via een nieuwe, overkoepelende groep. Dankzij het partnership tussen de vier familiebedrijven telt de makelaarsgroep straks zo’n 300 collega’s. Hierdoor behoort de Group induver tot de top vijf van de verzekeringsmakelaars in België. “Finaal werd in de huidige markt elk van ons met dezelfde uitdagingen geconfronteerd. Met dit partnership verenigen vier kwaliteitsmerken zich om klaar te zijn voor de toekomst en verdere groei te bestendigen”, zegt Seppe Sijmons, CEO van Group induver, dat met meer dan 15 locaties in heel Vlaanderen aanwezig is.

 

Induver en clover zijn al jaren in Vlaanderen actief als verzekeringsexpert voor Belgische bedrijven en particulieren. Drie maanden geleden kondigden beide familiebedrijven aan om in de toekomst de krachten te bundelen en klom ook het investeringsfonds Hg Capital aan boord als ondersteunende aandeelhouder.

Nieuwe groep, eigen merknaam

Nu schakelen induver en clover een versnelling hoger en gaan de twee verzekeringsmakelaars een partnership aan met twee andere familiebedrijven uit de sector: Group Claeys en Bamps-Laevers Verzekeringen. Beide partijen herinvesteren in de nieuwe, overkoepelende groep van verzekeringsmakelaars, maar blijven met de eigen merknaam actief in hun regio.

Het West-Vlaamse Group Claeys is net zoals clover en induver een familiebedrijf dat zich al verschillende generaties richt op de bedrijvenmarkt en high-net-worth individuals. Ze zijn al jaren toonaangevend in exclusieve verzekeringen van luxevilla’s, jachten, oldtimers, juwelen en kunst. Bamps Verzekeringen is in 1973 opgericht en zet sterk in op persoonlijk advies voor ondernemers en gezinnen. In al die jaren groeide het uit tot het grootste onafhankelijke verzekeringskantoor van Limburg en specialiseerde het zich in onder meer een gericht aanbod voor de publieke sector en de bouwsector. Op z’n vijftigste verjaardag fusioneerde Bamps Verzekeringen met verzekeringskantoor Laevers Verzekeringen uit Diest om de kwalitatieve en lokale verankering te bestendigen en zo Bamps-Laevers Verzekeringen te vormen.

 

De vier makelaarsgroepen die vanuit het familiale karakter elk een sterk en gelijklopend groeitraject kenden, maar ook specifieke specialisaties hebben, verenigen zich onder een nieuwe vlag met CEO Seppe Sijmons als kapitein van het nieuwe bedrijf: Group induver. Dankzij het partnership zal de volledige groep meer dan 300 medewerkers tellen. Daarmee komt Group induver de top vijf  van de Belgische verzekeringsmakelaardij binnen.

 

Volledige dekking in Vlaanderen

Door de samenwerking tussen de vier gespecialiseerde verzekeringsmakelaars zal Group induver actief zijn op meer dan 15 locaties en is het op die manier overal in Vlaanderen aanwezig. Voor de klanten, professioneel of particulier, verandert er qua dagelijkse werking niks want zij zullen terecht kunnen bij hun vaste makelaars en vertrouwde gezichten. Maar in de toekomst zullen ze als surplus wel een beroep kunnen doen op de extra expertise in verschillende niches die mee binnen gehaald worden dankzij de samenwerking tussen de vier gevestigde waarden in de Vlaamse verzekeringsmakelaardij. Via Group induver zullen bovendien alle kantoren ondersteuning krijgen op vlak van HR en IT, wordt er extra ruimte voor investeringen gecreëerd en wil de groep zorgen voor capaciteitsoplossingen in de markt.

De oprichting van Group induver is een belangrijke stap in de ambitieuze plannen van de makelaarsgroep. De doelstelling is om in het versnipperde landschap van verzekeringsmakelaardij via het partnermodel kwalitatief verder te groeien, zowel op korte als op lange termijn.

Dankzij het partnership tussen induver,  Group Claeys, Bamps-Laevers Verzekeringen en clover hebben we nu alle expertise in huis om al onze klanten nog beter te begeleiden, maar ook om onderling van elkaar te leren. De consolidatiegolf confronteerde elk van ons met dezelfde uitdagingen, waarvan we overtuigd zijn dat we die beter en kwalitatiever het hoofd kunnen bieden door onze kennis en krachten te verenigen. – Seppe Sijmons, CEO Group induver

 


QUOTE GROUP CLAEYS:

Met dit partnership komen vier sterke makelaarsteams bijeen, met een uitstekende reputatie, kwaliteitsvolle service, familiaal karakter, specialistische kennis, gedeelde bedrijfswaarden en duurzame lange termijnvisie. Deze combinatie zal een nog betere werkplek bieden voor onze medewerkers en de kwaliteit van onze dienstverlening (of klantenservice) nog verbeteren.

 

QUOTE BAMPS LAEVERS VERZEKERINGEN:
Lokale sterke kantoren ondersteund door de groep, op zoek naar partners die samen mee aan de kar trekken maar met behoud van familiaal karakter en service, het kort bij de klant staan, en dat vinden we terug in deze samenwerking en zo beste kansen creëren voor de toekomst van het bedrijf.

bottom of page